CALAMITEITEN

RAMPEN & CALAMITEITEN: DE ROL VAN DEFENSIE IN HET CARIBISCH GEBIED

Bij gebeurtenissen die de stabiliteit en veiligheid verstoren, zoals rampen en orkanen, zijn de militairen van Defensie in het Caribisch gebied vaak aanwezig. Samen met de (ei)landen en onze partners werken we ter plaatse én vanaf onze bases aan het herstellen van orde en veiligheid. 

We doen ons best u hierin zoveel mogelijk te informeren via media en sociale media via Defensie in  het Caribisch gebied

Particuliere acties​ tijdens noodhulp.

Tijdens noodhulp ontvangen wij vaak verzoeken en berichten van mensen die graag willen helpen. Dit waarderen we. 

Echter, CZMCARIB is niet altijd in staat om te voldoen aan deze verzoeken. Onze militairen zijn vaak als één van de eerste partijen ter plaatse en zorgen voor (herstellen van) primaire behoeften. Denk daarbij aan veiligheid, water- en voedselpakketten en  eerste medische assistentie. Hierin is het behandelen van particuliere hulp niet altijd mogelijk; het controleren van zelf samengestelde voedselpakketten vergt bijvoorbeeld vaak kostbare tijd. In sommige gevallen benadert Defensie in het Caribisch gebied zelf bedrijven of organisaties.  Particuliere donaties en hulp kunnen niet altijd direct behandeld worden. We raden u aan uw donaties te richten op particulieren organisaties en instellingen en onze berichtgeving te volgen.

 

CONTACT

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze woordvoerder via het contactformulier.